Staatsbosbeheer.

Plaatselijk Belang Oudeschoot heeft in het afgelopen jaar regelmatig vragen gekregen vanuit het dorp over diverse zaken gerelateerd aan Staats Bosbeheer. We zijn daarom ook in gesprek gegaan willen jullie via deze weg updaten.

Toekomstvisie Veenwijkbos:
Staatsbosbeheer heeft een historisch onderzoek laten doen naar Veenwijk.  Daar zijn vragen uit gekomen over het vervolg; van bos naar parkbos, aangezien het is aangelegd als een parkbos. Daar is een plan van aanpak voor opgesteld met daarin enkele schetsen. Deze schetsen liggen niet vast, wel geven ze goede handreikingen en kunnen we ook beginnen met uitvoer op enkele plekken. Maar er is zeker ruimte voor overleg, en  dialoog om te komen tot een mooi plan.
Staatsbosbeheer wil hier graag een presentatie over geven/ met het dorp in gesprek gaan om het hier over te hebben. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u een mail sturen aan bestuurslid@pboudeschoot.nl.
U wordt dan uitgenodigd, zodra er bekend is wanneer en waar deze presentatie gehouden zal worden. Zoals het nu lijkt wordt dat een dinsdagavond in maart.

Toegangspoortje (fietssluis) bij camping het Woutersbergje:
Voor de aanleg van de zonne-wal is het toegangspoortje verwijderd. Deze is nooit meer teruggeplaatst.
Op verzoek van ons heeft Staatsbosbeheer de aannemer meermaals gemaand de toegangspoort in oorspronkelijke staat te herstellen. Uiteindelijk is vorige maand het bericht  gekomen dat niet de aannemer, maar Staatsbosbeheer in samenwerking met S.D.B.O. (camping het Woutersbergje) de toegangspoort gaat herplaatsen.

Mountainbikeroute:
We hebben veel verontruste berichten ontvangen over de aangekondigde plannen van de Antea Groep voor de mountainbikeroute door het bos. Hier hebben we Staatsbosbeheer ook vragen over gesteld. Deze geven aan dat er nog niks besloten is en er nog geen vergunning vergeven is. Het plan is de aanleg van een mountainbikeroute van enkele tientallen kilometers, welke ook door het Veenwijkbos zal lopen.
Staatsbosbeheer geeft hierbij nadrukkelijk aan dat wanneer er een overeenkomst gesloten wordt, deze route niet dwars door het natuur- en leefgebied van de dieren kan lopen en dus via de rand van het bos zal gaan lopen. Hiermee hoopt men het bos zo haar functie optimaal te kunnen bieden aan alle verschillende liefhebbers, zonder dat men last van elkaar gaat hebben.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.